• di. dec 5th, 2023

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Een houtenvloer schuren zorgt voor een nieuwe uitstraling in uw interieur

DoorAdmin

nov 6, 2020
Houten vloer

Houten vloeren geven uw huis een mooie, sfeervolle en rustieke uitstraling. Een houten vloer past in ieder interieur. Daarnaast zijn houten vloeren ideaal in onderhoud. Hout is makkelijk schoon te maken. Houten vloeren zijn er in tientallen soorten en maten. De verschillende houtsoorten hebben allemaal ook een andere uitstraling. Zo geeft een licht houten vloer uw interieur een frisse en open uitstraling. Een warme houten vloer daarentegen geeft uw interieur een warme en sfeervolle uitstraling.

Ieder soort hout heeft ook een speciale behandeling nodig. Het schuren en/of behandelen van uw parketvloer is specialistenwerk. Er zijn massief houten vloeren, lamelparket en laminaat.

Behandeling vloer

Iedere houten vloer heeft een aparte behandeling nodig. Na verloop van tijd kan uw houten vloer er minder mooi uitzien doordat er krassen, putten en kleurverschillen ontstaan. Het is erg belangrijk om uw houten vloer regelmatig te onderhouden. Het verschilt natuurlijk per houtsoort welke behandeling gewenst is.

De mogelijkheden om uw houten vloer weer een oppepper te geven is de vloer schuren schuren, polijsten, borstelen, lakken, oliën, waxen en laten kleuren van uw houten vloer. Wanneer uw houten vloer één of meerdere van deze behandelingen heeft ondergaan zal uw houten vloer er uitzien als nieuw. Ook uw uitstraling van het interieur zal hierdoor een heel nieuwe impuls krijgen.

Massief houten vloer

Vooral massief houten vloeren hebben speciale zorg en aandacht nodig om de houten vloer in top kwaliteit te houden. Houten vloeren van laminaat en parket hebben meestal al een laklaag over het hout. In verloop van tijd kan deze laklaag natuurlijk vervagen en is het gewenst om de houten vloer opnieuw te schuren en waxen.

Bij aanschaf van een houten vloer is het belangrijk om uw wensen en behoeften voorop te stellen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het soort hout. Zoals al eerder aangegeven zijn massief houten vloer erg mooi maar deze verdienen wel speciale zorg en aandacht. Dit past niet voor iedereen in het budget, tijd en levensstijl. Wilt u liever een houten vloer waar weinig onderhoudt voor nodig is?

Kiest u dan voor laminaat of parket. Deze soorten houten vloeren zijn makkelijker te onderhouden. Eens in de tien of twintig jaar is een schuur of wax behandeling nodig, indien gewenst.

Door Admin