• wo. jul 24th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Overzetplinten: Dit kun je ermee 

DoorAdmin

jul 13, 2021

Ben je op zoek naar overzetplinten of ben je deze optie ook tegengekomen tijdens jouw zoektocht naar nieuwe plinten? Dan moet je goed weten wat je er allemaal mee kunt. Het zijn namelijk niet de standaard plinten die je aanschaft als je een nieuwe vloer gaat kopen. In plaats daarvan heb je weer nieuwe mogelijkheden. Er zijn veel professionals die deze plinten in het assortiment opgenomen hebben. Een van de professionals waar je kunt slagen voor jouw aankoop is Mooie Plinten. Maar wat zijn het precies voor plinten en hoe kun je ze plaatsen? 

Overzetplinten om over bestaande plinten te plaatsen 

Overzetplinten zijn plinten die over een bestaande plint heen gezet kunnen worden. Bij veel oude huizen zijn al muurplinten aanwezig. Deze gaan er vaak niet eenvoudig af, doordat ze al jarenlang erop geplakt zitten. Ook kun je al snel heel de muur beschadigen als je de sloopwerkzaamheden uit gaat voeren. Doordat je de nieuwe plinten er overheen zet, hoef je alle werkzaamheden niet meer uit te voeren en kun je toch een nieuwe afwerking in de woning krijgen. Ze kunnen jou daarom vanaf het begin van de verbouwing al veel voordelen op gaan leveren. 

Goed naar de maten van plinten kijken 

Voordat je overzetplinten aanschaft, moet je gaan kijken welke maat je nodig hebt. Hiervoor meet je de bestaande plinten op. De nieuwe plinten moeten hier precies overheen vallen. Op basis hiervan moet je naar verschillende modellen gaan kijken. De uitsparing kan namelijk bij ieder model anders zijn. Soms wil je zelfs nog een grotere uitsparing hebben, omdat je ook nog kabels weg wilt werken in de ruimte die overblijft. Zo kun je jouw elektronica op een mooie manier neerzetten, zonder dat de kabels overal blijven liggen en het er alsnog niet strak uitziet. 

De maten en de versieringen 

De overzetplinten worden bij veel winkels geleverd met een lengte van 2,44 meter. De hoogte van de plinten kan echter wel weer verschillen, omdat hier weer naar de uitsparing wordt gekeken. De meeste plinten die al in woningen aanwezig zijn, variëren tussen de 5 en 10 centimeter. Je zult daarom goed naar de maten moeten gaan kijken. Ook kun je nog naar eventuele bewerkingen van de plinten kijken. Dit hangt geheel af van jouw smaak. De een wil voor strakke plinten gaan, terwijl anderen juist voor versieringen willen gaan bij de afwerking van een woning. 

Het materiaal goed bekijken 

Tot slot kun je bij overzetplinten ook gaan kijken naar de materialen waarvan deze gemaakt zijn. De meeste varianten zijn gemaakt van MDF, welke vochtwerend zijn. Ook kunststof, vinyl en RVS behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden. Je kunt dus ook goed naar de materialen gaan kijken voordat je een keuze maakt. Hierbij moet je onder andere gaan kijken naar de plaats waar je de plinten plaatst, zodat de invloeden van buitenaf geen kans krijgen om de plinten te beschadigen. Neem daarom alle factoren mee in het maken van de keuze, zodat jouw woning helemaal afgewerkt wordt. 

 

Door Admin