• zo. jun 16th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Betonnen parkband langs perken

DoorAdmin

jul 19, 2021

Met een parkband kunt u hele mooie belijningen aanbrengen langs oevers, perken of er een heerlijke speelplek mee creëren voor de kinderen. Een betonnen parkband is in diverse afmetingen en vormen verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om een strakke en rechte belijning met een parkband te maken maar kunt u ook vloeiende lijnen realiseren of zelfs ronde vormen. Door de hoogte van de betonnen parkband is het tevens zeer geschikt als zitelement. Terwijl u geniet van een heerlijk kopje koffie kunnen de kindjes heerlijk spelen in het zand. De parkband belemmert daarbij dat een kind zomaar de weg op kan rennen want het moet eerst over het obstakel klauteren. De parkband zorgt daarom voor extra veiligheid.

De weersbestendige betonnen parkband

De betonnen parkband blijft onder alle omstandigheden zijn mooie en robuuste uitstraling houden. Het materiaal is bestand tegen alle weersinvloeden en heeft een zeer lange levensduur. Het gaat niet scheuren, krimpen of barsten en is zeer duurzaam. Dat wil zeggen dat een parkband van beton ook nog eens heel goed is voor het milieu. Viezigheid zoals stof en zand spoelt u eenvoudig van de betonnen parkband af. Of laat de natuur zijn gang gaan en het door neerslag weer schoonspoelen. Af en toe met een bezem of handstoffer te lijf gaan is voldoende om alle vuiligheid van de parkband te verwijderen.

Hoogteverschillen maken met een parkband

Met een betonnen parkband kunt u mooie hoogteverschillen maken. De achterliggende verhogingen kunnen met mooie planten, struiken en bomen worden beplant waardoor de schoonheid van de betonnen parkrand nog eens extra wordt benadrukt. Zowel in particuliere tuinen als in stadsparken of woonwijken zijn de zeer betaalbare parkbanden prima te gebruiken. Een parkband past zowel bij klassieke buiteninrichtingen als bij een strakke en moderne uitvoering. Geplaatst in een park kunnen ze tevens dienen als zitmeubilair waardoor het plaatsen van aparte zitbanken overbodig is. Ook dat scheelt weer aanzienlijk in de kosten. U kunt de parkbanden onderling ook mooi combineren zodat er een speels effect ontstaat. Hoog met laag, in verstek of radius; alles sluit nagenoeg naadloos op elkaar aan. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de praktische en mooie betonnen parkband.

Door Admin