• wo. jul 24th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Verschillende soorten glas voor in een douchewand

DoorAdmin

jul 13, 2021

Iedere douchewand kan andere eigenschappen hebben. Denk hierbij aan de hoogte en de breedte van de wand. Een andere eigenschap waarin douchewanden sterk van elkaar verschillen is het glas. Bij de productie van deze wanden wordt er namelijk gebruik gemaakt van verschillende soorten glas. Zo wordt er niet alleen helder glas gebruikt, maar ook gelaagd glas of gezandstraald glas. Ben je op zoek naar een nieuw douchescherm voor je badkamer? Bedenk dan welk soort glas jij het mooiste vindt. Dit is in de eerste plaats natuurlijk een kwestie van smaak, maar ook de stijl van je badkamer speelt hierbij een belangrijke rol. 

Helder glas

Helder glas wordt het vaakst gebruikt bij de productie van douchewanden. Hier is een belangrijke reden voor. Helder glas in een douchewand zorgt er namelijk voor dat je badkamer ruimtelijk oogt. Zeker wanneer je een wat kleinere badkamer hebt, kan een douchescherm met helder glas een uitkomst zijn. Ook wanneer er geen raam of dakkapel in de badkamer zit, oogt je badkamer een stuk ruimer als je kiest voor een douchescherm met helder glas. Wel biedt helder glas een stuk minder privacy. Wil je niet dat jouw huisgenoten door het douchescherm heen kunnen kijken wanneer jij staat te douchen? Dan is het beter om te kiezen voor een douchescherm met gelaagd glas of gezandstraald glas. 

Gelaagd glas in een douchewand

Gelaagd glas in een douchewand zorgt voor privacy tijdens het douchen. Wel lijkt je badkamer een stuk minder ruim wanneer je kiest voor een douchescherm met dit soort glas. Indien je badkamerruimte groot genoeg is dit natuurlijk geen belemmering. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas. Tussen deze lagen is een folie aangebracht. Deze folie kan verschillende patronen hebben, waardoor douchewanden met dit soort glas verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen. Deze folie is altijd wit. Hierdoor krijgt het douchescherm een mooie lichte kleur. Wil je liever niet dat er een patroon in het glas zit? Dan kan melkglas of gekleurd glas een optie zijn. 

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas heeft altijd een matte uitstraling. Je kunt niet door dit soort glas heen kijken. Hierdoor biedt een douchewand met gezandstraald glas je veel privacy tijdens het douchen. Daarnaast heeft zo’n douchescherm een stoer uiterlijk en is dus zeer geschikt voor badkamers met een moderne of industriële stijl. Wel oogt je badkamer kleiner wanneer je kiest voor een douchescherm met gelaagd glas. Hier tegenover staat dat je de ruimte waar gedoucht wordt perfect af kunt schermen van de rest van de badkamerruimte. Zeker als er een raam in je badkamer zit kan een douchewand met gezandstraald glas een uitkomst zijn.

Door het raam schijnt dan alsnog voldoende licht de badkamer binnen. Of je nu op zoek bent naar een douchescherm met privacy glas, of naar een douchescherm met helder glas. Het is altijd slim om goed na te denken of je een open doucheruimte of een gesloten doucheruimte wilt creëren. Heb je een kleine badkamer? Dan is het slim om te kiezen voor een open doucheruimte. Anders oogt je badkamer namelijk nog kleiner dan hij al is. 

Door Admin