• zo. jun 16th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Wandtegels voor jouw huis

DoorAdmin

aug 20, 2020

Wanneer je een nieuw huis in komt lopen kijk je meteen om je heen hoe het eruit ziet. Is het netjes opgeruimd of slordig? Ruikt het fris of ruikt het niet zo lekker? Maar ook kijk je om je heen naar het interieur. Wat voor een vloer ligt erin is het hout of laminaat? En de muur, is het behang of zijn het wandtegels? Dit laatste willen wij verder op in gaan in deze blog. Want wat zijn nu eigenlijk de beste wandtegels voor bij jou in huis?

Welke formaten zijn er mogelijk?

Er zijn allemaal verschillende formaat wandtegels die je kan kiezen. Vaak gaan de formaten van 7,5X15 tot wel 30×60. Afhankelijk van waar in het huis je deze wilt ophangen kan de maat die aangeschaft gaat worden verschillen. Sommige oppervlakte hebben namelijk dingen waarmee je rekening moet houden. Denk hierbij aan de keuken of de badkamer. Als je tegels kiest voor je keuken moet je goed kijken hoe het om alle kastjes en de afzuigkap heen past. Wanneer de wandtegel te groot gaat het niet passen en kan het niet op een mooie manier afgewerkt worden in je keuken. Dit is dan ook de reden dat er vaak voor een kleiner formaat wandtegel wordt gekozen in de keuken. Bij de badkamer komen dezelfde soort vragen binnen in het hoofd. Gaat het lukken om die hoek te maken naar de douche toe of om het bad heen als ik een groter formaat wandtegel gebruikt.

Welke soort wandtegels zijn er?

De keuze is bij wandtegels erg groot. Je hebt allemaal verschillende soorten tegels van verschillend materiaal. Iedereen heeft een eigen smaak en het is dan ook fijn dat er veel keuze is. We beginnen met porseleinen tegels deze wandtegels zijn fijn wanneer er water om komt. Dit soort tegel zal het water niet absorberen maar het water zal erop blijven liggen. Je kan er ook voor kiezen om glazen tegels te leggen. Dit zijn tegels in allemaal verschillende soorten en vormen om het altijd een uniek design te geven. Het zijn net als de eerdergenoemde porseleinen tegels makkelijk tegels om schoon te maken. In badkamer kiest men ook wel eens voor mozaïek. Dit zijn vaker kleinere tegels die samen een patroon of beeld moeten vormen.

Waarom zijn wandeltegels handig?

Als je een echte clean freak bent dan zijn tegels al helemaal fijn om te hebben in je woning. Wanneer deze namelijk vies worden kunnen ze zo afgenomen worden met een doekje. Zo blijft je huis mooi en schoon.

 

 

 

Door Admin