• wo. dec 6th, 2023

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Lekkage herstellen? Zo moet het

DoorAdmin

feb 4, 2021

Een lekkage in huis is alles behalve prettig. Denk maar aan de schade die een daklekkage met zich meebrengt. Bij een daklekkage kan je dakconstructie gaan rotten, het plafond kan beschadigd raken en ook jou meubilair. Een lekkage in de badkamer zorgt ook alleen maar voor ellende. Het water dat maar niet weg trekt en de stank die daar door ontstaat. Ook een lekkage in de keuken kan ook voor heel veel ellende zorgen.

Bij lekkages zijn wij gauw geneigd om zelf het probleem op te lossen. Echter willen wij jou dit afraden. Wij willen jou aanraden om in geval van lekkages een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan een lekkage beter inschatten en kijkt verder dan de lekkage alleen. Vaak heeft een lekkage onderliggende oorzaken welke wij zelf niet kunnen zien.

Hoe pak je een lekkage aan?

Indien je merkt dat er een vochtplek is aan je muur dan moet je deze niet negeren. Het is best mogelijk dat er ergens een lekkage in je huis is. Her is mogelijk dat je dak lekt en dat het water via de muren naar beneden stroomt. Een daklekkage is niet makkelijk te traceren daarom is het handig om deze door een loodgieter te laten doen. Soms is het ook mogelijk dat je dakgoten vol zijn waardoor het water niet door kan stromen. Het water stroomt via de muur naar beneden welke voor vochtplekken kunnen zorgen. Ook is het mogelijk dat een leiding die ergens in een muur bevestigd is lekt en zijn weg via de muur naar buiten probeert te zoeken. Ook in zulke gevallen krijg je dan te maken met vochtplekken. In al deze gevallen willen wij je aanraden om niet zelf muren of daken open te breken ook al lijkt dit op dat moment de goedkoopste optie. Laat de lekkage door een professional nakijken, schakel altijd een loodgieter in.

Hoe wordt een lekkage opgeheven door een loodgieter?

Merk je een lekkage in huis dan willen we je aanraden om deze zo gauw als mogelijk te laten aanpakken. Om een lekkage te kunnen opheffen moet de loodgieter eerst kunnen traceren vanwaar deze afkomstig is. Indien deze niet makkelijk te vinden is zal de loodgieter wat sloop werkzaamheden moeten verrichten. Uiteraard gaat de loodgieter proberen om deze zo beperkt mogelijk te houden. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de loodgieter een muur gaat moeten slopen omdat de leiding in zo een muur geplaatst is. Dit gaat de loodgieter natuurlijk in goed overleg met jou uitvoeren. Nadat de lekkage is getraceerd zal de loodgieter jou precies aangeven wat de werkzaamheden inhouden en indien jij akkoord gaat dan zal hij overgaan tot het uitvoeren van de rest van de werkzaamheden.

Woon je in Den Haag en heb jij ook lekkage problemen dan kun je een Loodgietersbedrijf in schakelen welke je op de website van https://www.loodgietersbedrijfindenhaag.nl/

terug kunt vinden. Een dicht bijzijnde Loodgieter in Den Haag  kun je vinden via deze link https://www.loodgietersbedrijfindenhaag.nl/lekkage/

Door Admin