• wo. dec 6th, 2023

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Vervang je oude badkamerradiator door handdoekenradiatoren

DoorAdmin

aug 10, 2020

Ben je op zoek naar een nieuwe radiator voor je badkamer? Ontdek de voordelen van handdoekenradiatoren. Vaak slingeren de handdoeken rond in je badkamer of hang je ze op aan de verwarming waar ze vervolgens weer afvallen. Bovendien kan een gewone verwarming minder goed warmte afgeven waardoor het kouder blijft in je badkamer. Een handdoekradiator is speciaal ontworpen om jouw handdoek aan op te hangen. ’s Ochtends uit de douche stappen en je afdrogen met een verwarmde handdoek is een fijne start van de dag.

Waar let je op bij het kopen van handdoekenradiatoren?

Handdoekenradiatoren zijn het meest gebruikt in badkamers. Ze nemen weinig ruimte in beslag en passen daarom goed in de meeste badkamers. Ook in het toilet of de keuken kan je een dergelijke radiator plaatsen om een theedoek of handdoek te laten drogen. Hoeveel vermogen je nieuwe radiator nodig heeft, is afhankelijk van de ruimte die deze radiator moet verwarmen. Radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Neem bijvoorbeeld een witte handdoekradiator, dit is een radiator die past in elke badkamer. Wil je een luxere uitstraling? Kies dan voor een chromen radiator. Of een radiator in antraciet, dit is een echte blikvanger.

Sluit zelf je handdoekenradiator aan

Met het juiste gereedschap en een goede voorbereiding kan je handdoekenradiatoren prima zelf plaatsen. Zo bespaar je eenvoudig op de kosten van een installateur. Voordat je start, haal je de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact. Op de muur van de badkamer geef je met potlood aan waar je de wandbeugels van de radiator wilt ophangen. Deze beugels bevestig je eerst en daarna hang je de radiator eraan op. Je draait het ventiel en de kraanhuls vast aan de puntstukken en sluit de radiator aan op de waterleiding. Soms is het nog nodig om de leiding op maat te zagen. Zorgt dat je dit goed op een veilige manier. Als je de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact hebt gedaan, vul je de verwarming bij met water. Om de leidingen netjes af te werken gebruik je rozetten.

Door Admin