• zo. jun 16th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Kunststof pallets zijn ideaal voor bedrijfsmatig gebruik. Alle voordelen lees je hier!

DoorAdmin

apr 1, 2021

Nog niet zo heel lang geleden waren houten pallets binnen de transportsector, de industrie en het bedrijfsleven de norm. Ondernemers en bedrijfsleiders die pallets nodig hadden, kozen vaak voor houten pallets. Niet alleen waren dit soort pallets de voordeligste optie, maar ook speelde mee dat er verder niet zoveel te kiezen viel. Deze gang van zaken is de afgelopen jaren steeds meer veranderd: een groeiend aantal ondernemers in de industrie, bouw en transportsector kiest voor het gebruik van kunststof pallets. En dat is niet toevallig, want kunststof pallets kunnen voordelen met zich meebrengen. In dit artikel gaan we in op de pluspunten die pallets van kunststof voor bedrijven kunnen bieden.

Kunststof pallets gaan erg lang mee

Een aantrekkelijke eigenschap van kunststof pallets is de zekerheid dat je voor materiaal kiest dat een lange levensduur heeft. Kunststof als materiaal is goed bestand tegen slecht weer, zoals vorst of regen. Kunststof kan namelijk niet verrotten. Kies je voor pallets van kunststof voor jouw bedrijf? Dan ga je voor pallets die jarenlang probleemloos gebruikt kunnen worden. Qua aanschafprijs betaal je misschien wat meer maar als je dit omrekent naar gebruiksjaren ben je op termijn voordeliger uit. Kunststof is dan ook een duurzame en financiële slimme investering voor iedere ondernemer die voor een kostenbesparing op de langere termijn gaat!

Behandelingen voor export zijn straks overbodig

Diverse landen in Europa stellen hoge eisen aan de hygiëne van de importproducten die ze in hun land in halen. De norm is dat houten verpakkingen en ook pallets moeten voldoen aan de ISPM-15 richtlijnen. De zogeheten heat treatment behandeling. Dit is een een ontsmettende behandeling tegen mogelijk ongedierte. Kunststof pallets hoeven deze behandelingen niet te ondergaan en voldoen dus altijd aan de eisen van ISPM-15.

Voordelen bij transport

Voor bepaalde bedrijven zijn kunststof pallets ook ideaal omdat ze beter matchen met de goederen die worden getransporteerd. In pallets van hout kunnen spijkers en schroeven zitten, voor sommige producten is dit risicovol omdat ze hierdoor beschadigd kunnen raken. Met pallets van kunststof heb je hiervan geen last. Redenen genoeg om te kiezen voor kwalitatief hoogstaande pallets van kunststof!

Door Admin