• vr. feb 23rd, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Garagedeuren op maat

DoorAdmin

aug 27, 2021

Een garagedeur heeft een grote impact op de uitstraling van je woning. Daarom is het van belang dat je een type kiest die goed bij je woning past. Een garagedeur op maat biedt uitkomst. Maar in hoeverre kun je een garagedeur op maat laten samenstellen? In dit artikel vertellen we je het.

Maatwerkopties voor garagedeuren

Als je een garagedeur op maat gaat samenstellen kun je in ieder geval over de volgende zaken een keuze maken:

  • Het materiaal waarvan het deurblad is gemaakt
  • Het patroon van het deurblad
  • De kleur
  • De bediening (handmatig of elektrisch. Alleen openslaande deuren zijn niet elektrisch bedienbaar)
  • Wel of geen ramen
  • Wel of geen loopdeur (bekijk voorbeelden van garagedeuren met loopdeur)

Naast de bovenstaande zaken heb je soms ook de keuze of het deurblad geïsoleerd moet zijn of niet. Maar dat geldt niet meer voor alle soorten garagedeuren.

Soorten garagedeuren

Voordat je over de verschillende opties een keuze kunt maken, moet je een soort garagedeur kiezen. Je hebt keuze uit de volgende soorten garagedeuren:

Garage roldeuren

Dit type deur is met name geschikt als je de garage als een bergruimte wilt gaan gebruiken, omdat de deur geen ruimte inneemt in de garage. Het deurblad is opgebouwd uit smalle panelen die tijdens het openen in een opbergbox worden gehangen. Garage roldeuren zijn ook ideaal als je geen oprit hebt. Het deurblad kantelt tijdens het openen immers niet naar buiten toe open.

Sectionale garagedeuren

Dit type garagedeur is ongeveer gelijk aan een garage roldeur, alleen zijn de panelen wat breder en worden ze onder het plafond van de garage gehangen als je de deur opent. Sectionale garagedeuren hebben een bijzonder strak en modern uiterlijk en zijn in tal van patronen en kleuren leverbaar. Het is ook niet voor niets dat sectionale garagedeuren verreweg de meest populaire deuren zijn.

Kanteldeuren

Garage kanteldeuren bestaan uit één geheel. Het deurblad kantelt tijdens het openen naar buiten toe, waardoor je niet de gehele ruimte in de garage kunt gebruiken. Daarnaast moet je rekening houden dat je je auto of fiets niet vlak voor de garage parkeerd, anders kunnen die beschadigen als het deurblad naar buiten toe open kantelt.

Kanteldeuren zijn een prima oplossing als je een budgetvriendelijke garagedeur wilt. Je kunt ze in geïsoleerde en ongeïsoleerde uitvoering kopen.

Openslaande garagedeuren

Wanneer je de garage als hobbyruimte gebruikt of wanneer je er bijvoorbeeld een kantoor van wilt maken om thuis te kunnen werken zijn openslaande garagedeuren een prima keuze. De deurbladen zijn goed geïsoleerd en kunnen onafhankelijk van elkaar geopend worden. Met openslaande garagedeuren creëer je dus een voordeur voor de garage. Ideaal om gasten te ontvangen. Je hoeft ze immers niet door je huis te laten lopen voordat ze je hobbyruimte of je kantoor in kunnen komen.

Maatwerk is specialisme

Over het algemeen moet je producten die op maat worden gemaakt door een specialist laten maken. En dat geldt ook zeker voor garagedeuren. Benader dus een garagedeur specialist om je garagedeur op maat te laten samenstellen en ga niet te snel op prijsstunters af. Wat de kwaliteit betreft laten de garagedeuren van dergelijke aanbieders vaak te wensen over.

 

 

Door Admin