• wo. jul 24th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Waarom kunstgras instrooien met zand?

DoorAdmin

jun 21, 2022

Waarom kunstgras instrooien met zand?

Wat is eigenlijk de reden dat je kunstgras moet instrooien met zand? Wellicht hoorde je dit ergens en vraag je jezelf serieus af wat hier nu toch de reden van is. Er zijn verschillende voordelen te noemen.

Voordelen van instrooien met zand

Met het zand verzwaar je het kunst tapijt. Dat is zeker belangrijk. Je wilt tenslotte dat het gras goed op zijn plek blijft. Er zijn allerlei manieren om het gras vast te zetten, maar die zijn vaak best heel omslachtig. Instrooien met zand is heel eenvoudig en betekent meteen dankzij het extra gewicht dat het gras absoluut goed blijft liggen. Verder geeft het zand een stukje stabiliteit. Het beschermt daarnaast de grasmat. Je hoeft daarom niet bang te zijn voor het ontstaan van allerlei lelijke en ontsierende kreukels en vouwen. Een ander mooi voordeel is dat de grassprieten prachtig rechtop blijven staan. Ze worden namelijk omringd door het zand. Als voordeel wordt ook nog vaak genoemd dat het zand een stukje bescherming tegen brand is. Je moet natuurlijk niet denken aan brand in je gazon, maar zeker als je af en toe een barbecue gebruikt of een vuurkorf, dan is dat natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Ook in dat geval heeft zand een grote toegevoegde waarde.

Langere levensduur

Verder is het instrooien met zand ook nog eens goed voor je portemonnee. Het verlengt namelijk de levensduur van je tapijt. En ja, je kiest voor kunst, maar waarschijnlijk houd je ook wel van echt. En je geniet ervan als je gras er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het zand helpt daar uitstekend bij. Als je het zand goed in borstelt, dan komen de vezels in verschillende posities te staan. En we legden natuurlijk ook al uit dat het gras mooi rechtop blijft staan. Dus ook voor de uitstraling is het zand alleen maar gunstig. De kans dat je sprietjes plat gaan liggen is vele malen kleiner dankzij het zand.

Geen gewoon zand gebruiken

Nu moet je niet denken ik graaf even wat zand uit de zandbak van mijn kinderen, want dat gaat niet werken. En je moet ook niet denken aan tuinaarde. Het gaat in het verhaal hierboven echt om zand dat speciaal ontwikkeld is om in te strooien bij kunstgras.

Door Admin

Gerelateerd bericht