• wo. jul 24th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Tips voor veilig wonen 

DoorAdmin

aug 1, 2023

Thuis ben ik veilig, toch? Je wilt je natuurlijk zo comfortabel mogelijk voelen in huis. Hier speelt het interieur een grote rol in, maar je moet de veiligheidsaspecten zeker niet vergeten. Jaarlijks vinden er erg veel ongevallen in huis plaats die voorkomen kunnen worden. Met een aantal simpele aanpassingen kun je je huis een stuk veiliger maken. Wij geven je drie tips, zodat je straks nog veiliger kunt wonen.

Brand voorkomen

Het is belangrijk dat je een inboedelverzekering afsluit voor het geval dat er brand uitbreekt of een inbreker al je spullen meeneemt. Deze vervelende dingen wil je natuurlijk voorkomen. Een brandje ontstaat sneller dan je denkt en het is dan ook belangrijk dat je je woning brandveilig maakt. 

Het is belangrijk dat je woning beschikt over rookmelders. Deze kunnen je namelijk waarschuwen als er rook in de woning is. Zorg dat er in ieder geval op de gangen melders hangen. Noodverlichting helpt je als je niks meer kunt zien door de rook.

  • Wees voorzichtig met sigaretten en lucifers

Sigaretten en lucifers zijn grote brand veroorzakers. Zorg ervoor dat een lucifer of sigaret altijd echt uit is voordat je deze weggooit. Laat ook geen kaarsen onbeheerd branden.

  • Voorkom brand door huishoudelijke apparaten

Brand kan ontstaan door huishoudelijke apparaten die te warm worden. Zorg goed voor je spullen en zorg dat deze niet onnodig aan de stroom staan.

Inbraak voorkomen

In de wintermaanden slaan steeds meer inbrekers toe. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kostbare spullen worden gestolen, daarom is het belangrijk om een aantal preventiemaatregelen te nemen. Het is belangrijk dat je goede sloten op de deuren hebt geïnstalleerd. Een goedkoop slot is namelijk snel open te krijgen. Daarnaast kun je er ook aan denken om een beveiligingscamera of een alarm aan te schaffen

Ga je op vakantie? Of is er een tijdje niemand thuis? Zorg er dan voor dat het huis er bewoond uitziet. Geef bijvoorbeeld de sleutel aan de buurman en laat deze de post regelmatig wegleggen. Zet lampen op tijdschakelaars, zodat deze op verschillende tijden aan- en uitgaan. 

Een veilig en praktisch interieur

Naast het voorkomen van brand en inbraak zijn er ook een aantal kleine aanpassingen die je huis al een stuk veiliger kunnen maken. Zo is het ventileren van je woning belangrijk. Er kunnen namelijk schimmels ontstaan en deze zijn schadelijk voor je gezondheid. Daarnaast kun je een praktische deursluiter kopen. Deze zorgt ervoor dat de deur vertraagd wordt bij het dichtgaan. Een deursluiter is vooral handig als je kinderen hebt die heen en weer rennen en nog wel eens met deuren kunnen slaan. 

Door Admin