• wo. dec 6th, 2023

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Tips voor het beladen van een bouwafval container

DoorAdmin

sep 22, 2023

Wil je verbouwen en wil je de afvalstromen op een goede manier afvoeren? Dan is het slim om voor een container van Paridoncontainers.nl te gaan. Zo kan je op een veilige manier alles afvoeren. Dat is vooral het geval wanneer je de volgende tips voor het beladen van een bouwafval container in acht neemt.

Niet te hoog

Wanneer je een bouwafval container via Paridon Containers regelt, dan moet je erop letten dat je deze niet te hoog vult. Je mag niet hoger dan 20 centimeter boven de rand gaan. Dit doe je om te voorkomen dat alles eruit kan vallen wanneer de container wordt afgevoerd. Dit is immers levensgevaarlijk, zeker op de snelweg. Overigens kan een te hoog beladen container ook een toeslag met zich meebrengen. Dat wil je ook niet.

Het juiste afval weggooien

Het is vaak zo dat afval in een bouwafval container mag. Dat is het voordeel van gemengde containers. Dat neemt niet weg dat er ook voor deze modellen grenzen aan zitten. Het is belangrijk dat het ook echt om bouwafval gaat. Er zijn materialen die er niet in mogen. Denk dan aan bijvoorbeeld groenafval. Het is altijd belangrijk om even goed door te nemen wat de voorwaarden op dit vlak zijn.

Geen uitstekende materialen

Zoals je de container niet te hoog moet vullen, zo moet je ook geen uitstekende materialen zoals lange balken erin gooien. Het is vooral slim om alles horizontaal te vullen. Wanneer een balk te lang is, dan moet je deze proberen door te zagen. Zo kan je de veiligheidsrisico’s flink terugdringen.

Op de juiste wijze stapelen

Het is voor sommige afvalsoorten zo dat het risico op glijden en vallen wat hoger is dan voor andere soorten. Daarom is het ook belangrijk om alles op de juiste wijze te stapelen. Zo ben je er zeker van dat alles lekker stabiel ligt. Het is namelijk zo dat juist bij het afvoeren het glijden en vallen voor veel gevaar kan kiezen. Let hier dus altijd goed op wanneer je afvalstromen gaat weggooien.

Gemakkelijk af te voeren

Tot slot is het belangrijk dat de container gemakkelijk bereikbaar is voor de ophaaldienst. Zet geen auto’s of andere objecten in de weg. Daarmee roep je de problemen alleen maar over je af. Bovendien geldt ook hier dat er extra kosten in rekening worden gebracht als de container niet goed weg te halen is.

Door Admin