• zo. jun 16th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Schilderwerk: kies het juiste gereedschap en hulpmiddelen

DoorAdmin

aug 1, 2023

Het kozijn of de buitendeur kan wel een likje verf gebruiken. Je hebt al enige ervaring met schilderen en bent van plan om het schilderwerk zelf uit te voeren. Zonder gereedschap en de juiste hulpmiddelen is het onmogelijk om tot een mooi eindresultaat te komen. Er zijn een aantal tools die noodzakelijk zijn zoals een goede kwarts en schuurpapier. In dit overzicht geven we een lijst met benodigde gereedschappen en hulpmiddelen, zodat je weet wat je moet kopen voordat je kunt beginnen. Daarbij geven we tips voor de aanschaf van kwalitatief verf. 

Verf advies 

Kwalitatieve verf kan een groot verschil maken. Indien je voor goedkopere verf kiest is dat de kans groot dat je het jaar erop opnieuw kunt gaan schilderen. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen verf voor buitens- en binnenshuis. Verf je binnenshuis dan kun je het beste voor latexverf kiezen. Het voordeel van deze verf is dat het goed tegen vocht kan. Ook structuurverf is geen verkeerde keuze. Met deze verf breng je, zoals de naam al doet vermoeden, structuur aan. Ga je buiten het huis verven dan kun je in principe veel verfsoorten gebruiken. Het is vooral belangrijk dat je het schilderwerk goed onderhoudt door regelmatig jachtlak aan te brengen. Deze lak is met name geschikt voor hout.

Benodigde gereedschap

Allereerst is het belangrijk om een goede verfkrabber in huis te halen. Hiermee kun je het afgebladderde verf zonder al teveel moeite verwijderen. Daarbij mag een plamuurmes niet aan je gereedschapskist ontbreken. Het is belangrijk dat je voor een plamuurmes kiest die dus en veerkrachtig is. Daarbij heb je natuurlijk een schuurblok of een elektrische schuurmachine nodig. Bij grotere oppervlakten is het beter om een elektrische schuurmachine te gebruiken en bij kleinere gedeeltes kun je gerust met een schuurblok aan de slag gaan. Het is altijd beter om in goed gereedschap te investeren, zodat je er een langere tijd mee kunt doen. 

Gereedschap online bestellen

De meest praktische en wellicht ook de goedkoopste optie om aan je gereedschap te komen is door het online te bestellen. Er zijn veel Nederlandse en Internationale webwinkels waar je jouw gereedschap kunt bestellen. Het voordeel van online bestellen is dat je het de volgende dag in huis hebt en direct aan de slag kan gaan. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk online cirkelzaagbladen bestellen. Bij de aanschaf van verf is het wellicht handiger om een verfwinkel binnen te stappen. Dan kun je direct de kleur van het verf beoordelen en weet je zeker dat je de juiste kleur koopt. 

Door Admin