• do. sep 28th, 2023

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Hoe kies je de beste soort kettingzaag voor jouw noden?

DoorAdmin

jul 15, 2021

Het mooie weer brengt ook weer werkzaamheden in de tuin met zich mee. Je wilt jouw tuin er immers altijd goed bij hebben liggen. De planten moeten bijgehouden worden, bomen moeten gesnoeid worden en jouw heg moet er weer mooi bij staan. Als je veel bomen in jouw tuin hebt, kun je beter naar een goede kettingzaag. Alleen moet deze wel aan een aantal eisen gaan voldoen. Maar waar moet je dan allemaal op gaan letten? Hieronder staan een aantal factoren op een rijtje.

Prijsklasse en het vermogen

Als eerste is het goed om een budget vast te stellen voor jouw kettingzaag. De zagen vind je namelijk in verschillende prijsklassen, waardoor het niet eenvoudig is om een keuze te maken. Als je jouw kettingzaag niet iedere dag nodig hebt, kun je bij de goedkopere varianten gaan kijken. Deze zijn geschikt voor jouw tuin. Als je vaak aan de slag wilt gaan in jouw tuin of er jouw beroep van hebt gemaakt moet je wel naar de hogere prijsklassen gaan kijken. Deze zijn namelijk van betere kwaliteit en hebben daarnaast een hoger vermogen. Dit vermogen is de kracht die de motor van de kettingzaag heeft.

Draadloos aanschaffen

Een kettingzaag kun je ook uitzoeken als draadloze of bekabelde variant. Als je een bekabelde kettingzaag aanschaft, hoef je niet bang te zijn dat de accu leeg is. Je kunt hem echter alleen gebruiken wanneer er een stopcontact in de buurt zit. Dit is bij een draadloze variant niet meer. Zo worden zelfs de grootste tuinen een fluitje van een cent. Als laatste kijk je nog naar een accu of benzine. Benzine is niet goedkoop, waardoor het jou op de langere termijn veel kan gaan kosten. Op deze website vind je nog meer varianten.

Door Admin

Gerelateerd bericht