• zo. jun 16th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Enkele oorzaken van verstoppingen in huis

DoorAdmin

mei 11, 2021

Het duurt een tijdje voordat er een verstopping ontstaat. Maar als een leiding eenmaal verstopt is en je doet er te laat wat aan, dan kan je jouw portemonnee gereedhouden om wat extra euro’s neer te tellen. Verstoppingen zijn niet goed voor het sanitairsysteem van je huis. Je kan loodgieter Utrecht vragen om je te helpen met verstoppingen in Utrecht als je in Utrecht en omgeving woont. Hier zijn er enkel oorzaken van verstoppingen en als je hierop let hoef je je geen zorgen te maken dat de leidingen verstopt zullen raken.

 1. Vet en olie

Een afvoerback-up treedt meestal plotseling op met weinig tot geen waarschuwing. Wanneer je het vet en olie van het koken in de gootsteen wast, spoelt het prima weg met heet water. Maar wanneer het hete water afkoelt, meestal ongeveer 7 meter in jouw riool, verharden het vet en de olie. Andere items zoals koffiemaling, sinaasappelschillen en eierschalen coaguleren met het vet en dragen bij aan het probleem, dus deze moeten ook in de bak gaan. Dit probleem kan worden voorkomen door ervoor te zorgen dat restjes en op olie gebaseerd afval op de juiste manier in de prullenbak terechtkomen

  1. Boomwortels

Verstoppingen in de riool ontstaan door boomwortels. Als jouw rioolleiding een klein lek heeft, merk je het waarschijnlijk niet. Terwijl de bomen rondom jouw huis flink zullen profiteren ervan. Hun dorstige wortels zullen steeds dichter en dichter bij de lijn beginnen te komen, uiteindelijk de fysieke pijp wurgen en de lijn helemaal breken. Het is een belangrijk feit om rondom jouw huis boomvrij te houden.

  1. Haar

Haar kan de afvoeren verstoppen. De verstoppingen bij het pluggat van de douche kent eenieder. Dit komt door haar dat afvalt tijdens het baden. Wanneer je de zeep en andere producten toevoegt die door de afvoer gaan, kunnen ze snel een kleverige, harige klomp worden. Soms kan je dit verwijderen door het gewoon weer omhoog te trekken door het pluggat. Het probleem is dat het ook verder door de afvoer kan reizen naar een punt dat je zonder hulp niet kunt bereiken. Als je lang haar hebt, borstel het dan voordat je onder de douche stapt om losse haren te verwijderen voordat ze het pluggat bereiken. Investeer ook in een of andere vorm van haarvanger voor je pluggat; het kan je een fortuin besparen langs de lijn.

  1. Wc-papier

Dure wc-papier kan de afvoer verstoppen. Ja, we weten dat het er schattig en luxueus uitziet met de foto’s van donzige dieren erop, dikke 4-laags vellen. Maar het betekent ook dat je uiteindelijk twee keer zoveel papier in de afvoer gooit als je echt nodig hebt. Het gebruik van meerlagen toiletpapier klinkt misschien als een goed idee, maar mensen passen zelden de hoeveelheid aan die ze van de rol trekken aan om rekening te houden met het feit dat het toiletpapier dikker is; ze stoppen gewoon twee keer zoveel in de wc en dat kan een ramp zijn voor je riool.

Door Admin