• wo. jul 24th, 2024

Klussendomein.nl

Blog met veel klustips!

Bedrukt afzetlint geeft direct duidelijkheid

DoorAdmin

aug 1, 2023

Je kent het misschien wel van de politie: bedrukt afzetlint. Het wordt gebruikt om een plaats delict af te zetten als daar nog onderzoek moet plaatsvinden naar sporen. Ook als er een ernstig ongeluk is gebeurd wordt soms gebruik gemaakt van bedrukt afzetlint om nieuwsgierigen op afstand te houden. Maar ook bedrijven kunnen gebruik maken van lint met een tekst. Hiermee kun je bijvoorbeeld bezoekers de weg wijzen.

Wat zijn de voordelen van bedrukt afzetlint?

Bij het gebruik van bedrukt afzetlint wordt het voor de bezoeker direct duidelijk wat er wordt verwacht. Je kunt het niet alleen gebruiken om mensen de toegang te ontzeggen voor een bepaald deel van je terrein of een bepaalde ingang, maar ook om ze juist een bepaalde kant op te sturen. Zo kun je het afzetlint met bedrukking gebruiken om een looproute aan te geven met pijlen of teksten. 

Gebruik een lint om groepen te scheiden

Het kan zijn dat je tijdens een evenement groepen van elkaar wilt scheiden. Denk bijvoorbeeld aan een wandelevenement. Je kunt dan bedrukt afzetlint gebruiken om de lopers voor de 10 kilometer linksaf te laten slaan en de wandelaars die de afstand van 20 kilometer lopen rechtsaf. Als je dit duidelijk aangeeft op bedrukt afzetlint dan hoef je in principe geen medewerkers van het evenement bij de desbetreffende kruising te zetten om alles in goede banen te leiden.

Bedrukt afzetlint is weerbestendig

Bedrukt afzetlint is uiteraard weerbestendig. De tekst op het lint blijft goed zichtbaar ook als het regent. De kwaliteit is in veel gevallen zodanig goed dat je het lint meerdere keren kunt gebruiken of voor een langere periode kunt laten hangen. De lengte van het lint en hoe vaak de tekst op het lint herhaald wordt kun je uiteraard ook zelf bepalen. Bedrukt afzetlint is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies bij voorkeur een kleur die ook bij minder goede weersomstandigheden goed opvalt als het lint in de buitenlucht wordt gebruikt.

Door Admin