Wat een pret! Een paletbed

Wat een pret! Een paletbed

Dat zie je tegenwoordig vaker. Veel woonaccesoires gemaakt van pallets. Klus-domein.nl blijft niet achter en geeft je tips over hoe je een palletbed kan realiseren in een aantal stappen.
Een bed is een van de meest dure meubels en zelf een pallet bed maken is een hele goede oplossing! Geen enkele slaapkamer is compleet zonder een bed en steeds vaker zien we bedden gemaakt van pallets voorbij komen. Je eigen, unieke en zelf gemaakte bed…wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door dit artikel, waarin te lezen is wat er allemaal mogelijk is bij het maken van een palletbed.

Het slapen op een palletbed geeft je een gevoel van ruimte en vrijheid. Doordat je gebruik maakt van natuurlijke materialen creëer je al snel een mix van rust en nonchalance in je slaapkamer.

palletbed

Wat is er nodig om een palletbed te maken?

  • Een meetlint
  • Een zaag
  • Schuurpapier (grof en fijn)
  • Schroeven speciaal voor hout
  • Boormachine
  • Ongeveer 7 (gebruikte) houten pallets

 

Stappen

Stap 1
Meet je matras op, hier moet het bed immers onder passen. Een iets groter pallet frame is niet erg maar te klein is niet goed.

Stap 2
Niet alle pallets hebben dezelfde grootte als je matras, zaag/boor/schroef daarom de pallets op maat zodat je stukken hebt die zo groot zijn dat ze onder je matras passen.

Stap 3
Zorg dat een aantal pallets rechtop komen te staan en schroef deze pallets vast aan de stapel pallets die je al hebt neergelegd voor je matras. Deze rechtop staande pallets dienen als hoofdsteun. Hier kun je straks lijstjes aan spijkeren, leuke accessoires aan hangen om dit bed helemaal van jou te maken.

Stap 4
Schuur het hele bed op met grof schuurpapier zodat er geen splinters of scherpe randen meer aan vast zitten. Schuur daarna het hele bed met fijn schuurpapier, zo goed dat als je straks met je benen uit bed stapt je alleen nog een zacht bed voelt en geen hard houten bed met scherpe stukken eraan

Stap 5
Zit je hele bed in elkaar? Leg dan je matras erop, kussens en dekens erop en je kan heerlijk in slaap vallen op je eigen gemaakte pallet bed.

 

De losse pallets kan je naar wens voorzien van een kleur. Het is tevens mogelijk wieltjes onder de pallets te monteren. Dit is handig voor het verplaatsen van het palletbed voor bijvoorbeeld de stofzuiger of voor een nieuwe indeling van de kamer.

 

Wel belangrijk!

Let op: bij het aanschaffen van de pallets moet je letten op de afmetingen van de pallets. Zorg dat ze dezelfde afmetingen hebben en dat het hout in goede staat is. De pallets die ik zou adviseren en waar veel vraag naar is zijn van het merk Europallets.

 

Heb je vragen over het maken van een palletbed of overige vragen? Laat een reactie achter of neem contact met ons op.