Is de CV-ketel winterklaar?

cv-ketel centrale verwarming

Is de CV-ketel winterklaar?

Ja, de zomer is pas afgelopen en wij moeten ons voorbereiden op de winter. De auto’s hebben winterbanden nodig, er worden truien, wanten en dikkere jas gekocht en de verwarming gaat ook vaker aan dan normaal. De CV-ketel is een belangrijk onderdeel van je woning. Het is van belang dat deze ook winterklaar is om optimaal gebruikt te kunnen worden en om problemen tijdens cruciale dagen te voorkomen.

 

Wat is een CV-ketel?

Een centraleverwarmingsketel, oftewel cv-ketel, is het onderdeel van een centraleverwarmingsinstallatie dat voor warm water zorgt waarmee de verblijven in een pand verwarmd worden. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd. Een combiketel zorgt tevens voor het warme tapwater in een woning.

Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie en verhit met een brander het water. De ruimtetemperatuur wordt meestal geregeld door een thermostaat.

Onderhoud CV-ketel

Voor het onderhouden van de cv-ketel kunt u een erkende plaatselijke loodgieter inschakelen. Een loodgieter heeft doorgaans de kennis en een ruime ervaring in het uitvoeren van het onderhoud aan een cv-ketel, waardoor u ervan verzekerd bent dat de cv-ketel weer enige tijd mee kan. Dus de vraag is: “Wanneer heeft u de cv-ketel voor het laatst een onderhoudsbeurt gehad?

 

Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie en verhit met een brander het water. De ruimtetemperatuur wordt meestal geregeld door een thermostaat.

 

 

cv ketel woning

Regeling centrale verwarming in woning

Het onderhouden is belangrijk, maar waarom? Nou dat vertellen wij je wel! na zoveel tijd moet je je cv-ketel een onderhoudsbeurt geven. De centrale verwarming is een essentieel onderdeel van je woning, vooral tijdens de koudere dagen van het jaar. Als de cv-ketel niet naar behoren werkt kan je:

  • niet voorzien zijn van warm water
  • niet alle ruimtes van je woning verwarmen
  • koud vatten tijdens de winterdagen

 

Ah..de loodgieter!

Ja de loodgieter, maar wat doet hij eigenlijk? Die gaat stapsgewijs de CV-ketel schoonmaken van stoffen, die zich de afgelopen periode hebben opgehoopt, nalopen op slijtage. De slijtage kan zich op losse onderdelen plaatsvinden, maar ook in de hele CV-ketel.

Wees er op tijd bij

Je wilt uiteraard niet voor verrassingen staan en op tijd ingrijpen. Zo kan je CV-ketel een langere tijd weer mee, zonder beschadiging. Wees er dus op tijd bij en schakel een loodgieter in. De lokale loodgieter helpt je snel en je bent weer verzekerd van een goed werkende Centrale Verwarming.