3 tips voor een gezellige woonkamer

3 tips voor een gezellige woonkamer

De woonkamer is de plek in je huis waar iedereen bij elkaar komt. ‘s Avonds gezellig met het gezin eten en daarna tv kijken of een spelletje doen of lang dineren met vrienden. Heerlijk toch? Daarom wil je ook dat de woonkamer knus is en een fijne sfeer uitstraalt. Je wil dat je woonkamer een uitnodigende plek is waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Hoe maak je je woonkamer zo gezellig mogelijk?
 

Zithoekje

Een zithoekje creëren is ideaal om je woonkamer gezelliger te maken. Dit kun je doen door een hoekbank aan te schaffen of juist twee bankstellen tegenover elkaar te plaatsen. Zorg er ook voor dat niet alle zitplekken gericht zijn naar de tv, maar ook naar elkaar. Zo zorg je ervoor dat je makkelijk met elkaar i gesprek kunt in plaats van alleen maar naar de tv te staren.
 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven je woonkamer ook een hele knusse sfeer. Denk hierbij aan hout, steen, bamboe en wol. Een houten vloer geeft je kamer een warme en knusse uitstraling en een wollen kleedje op de bank is ook heel gezellig. Pak ook uit met kussens in alle soorten, maten en kleuren.
 

Sfeer verlichting

Verlichting kan heel veel doen voor de gezelligheid in je huis. Denk hierbij vooral aan kaarsjes, die je in de winter lekker aan kan steken. Hierbij krijg je gelijk een kerstgevoel. Verschillende lichtpunten maken je huis ook sfeervoller. Ga dus niet alleen voor lampen aan het plafond, maar ook voor schemerlampen en andere kleine lampjes. Gebruik geen felle verlichting, maar iets zachtere warme verlichting. Dit doet wonderen.
 

Vloerkleed

Een vloerkleed maakt je woonkamer helemaal af. Het is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens praktisch. In de winter krijg je namelijk geen koude voeten. Zorg ervoor dat je een lekker zacht vloerkleed kiest waar je met blote voeten op kan lopen. Stem de kleur van het kleed af met de rest van je interieur.